Reizen tijdens Corona pandemie

Vanuit Buitenland

Bent u in het buitenland en heeft u klachten die passen bij het coronavirus? Dan mag u niet naar Nederland reizen. Om terug naar Nederland te kunnen heeft u een negatieve testuitslag nodig.

Naar Buitenland

Een aantal landen stellen eisen aan reizigers uit Nederland. Reizigers uit Nederland zijn dan verplicht om een recent negatief COVID-19 testresultaat te overleggen voordat ze het land in mogen.
Wij verzorgen voor deze reizigers op afspraak testen op de aanwezigheid van COVID-19. De test voldoet aan de richtlijnen van het RIVM en aan de eisen die worden gesteld voor het officiële reisdocument. U krijgt een medisch reiscertificaat zodra het testresultaat negatief is. Mocht het testresultaat positief zijn dan adviseren wij u per direct in quarantaine te gaan en de richtlijnen van het RIVM te volgen.

Gaat u toch op reis? Controleer dan eerst het reisadvies op Nederlandwereldwijd.nl en download de Reisapp van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Houd er rekening mee dat de situatie in een land snel kan veranderen.

Veel gestelde vragen over het coronavirus en reizen van en naar het buitenland vind u op de website van de de rijksoverheid;

Wilt u direct een afspraak voor een test maken? Klik dan hier. Heeft u nog meer vragen? Bel: +31 (0)20 213 8790 tijdens kantooruren.

Recente artikelen

Verschillende testen

Er zijn vele coronavirussen maar deze ziekte wordt officieel SARS-CoV-2 of COVID-19 genoemd. Gemakshalve noemen we het in deze blog coronavirus.

Zijn coronatesten betrouwbaar?

Het kabinet wil in 2021 overgaan tot grootschaliger en vaker testen op het coronavirus, ook van mensen zonder klachten. Zodat er meer mogelijkheden ontstaan om de samenleving te openen en er tegelijkertijd goed zicht op (deverspreiding van) het virus gehouden kan worden.

Hoe zit het met immuniteit ?

Uit een studie van het prestigieuze King’s College in Londen blijkt dat de immuniteit tegen het coronavirus op basis van antistoffen meestal na enkele maanden verdwijnt.