FAQ

Hoe snel krijgt u de uitslag van een coronavirus (COVID-19) test?

Als u een afspraak heeft voor 12:30 uur, dan is de uitslag dezelfde dag rond 23.00 uur. Als u een afspraak heeft voor 18.00 uur, dan ontvangt u de uitslag rond 13.30 uur de volgende dag. Bij de sneltest ontvangt u de uitslag binnen 30 minuten.

Ontvang ik een certificaat?

Test Clinic geeft een engelstalig reiscertificaat voor zowel de antigeen/sneltest als de PCR test. Beide certificaten kunnen gebruikt worden om (internationaal) te reizen.

Let op: u krijgt geen QR-code koppeling voor de Corona Check App.

Welke testen gebruikt Test Clinic?

Test Clinic bied verschillende testen aan. De PCR-test op Sars-Cov-2 is de meest gebruikte test. Deze test toont aan of u op dat moment het virus bij zich draagt. Deze test voor uitgevoerd door een RIVM goedgekeurde partner, ISO gecertificeerd laboratorium.

Daarnaast biedt Test Clinic een Antigeen sneltest (Panbio Abbot) aan. Hiervan ontvangt u de uitslag binnen 30 minuten.

Wat als ik positief test?

U dient alle huidige maatregelen op te volgen en bij vragen of twijfels contact op te nemen met u lokale GGD.

Is mijn uitslag anoniem?

Voor de PCR en antigeen test hebben uw persoonlijke gegevens nodig zoals je voor- en achternaam, e-mailadres, geboortedatum en paspoort nummer. Deze gebruiken we voor het maken en kunnen versturen van het reiscerticaat.

Wij handelen conform de AVG-norm en uitslagen worden via beveiligde e-mail verstuurd. Voor meer informatie over gegevensverwerking verwijzen wij naar onze privacyverklaring.

Worden mijn gegevens gedeeld met het RIVM?

Uw gegevens worden niet door Test Clinic gemeld bij het RIVM.

Positieve antigeen/sneltest en PCR testen worden gemeld bij de GGD van de gemeente waar u woont of verblijft (bijvoorbeeld toerist in NL).

Deze melding is wettelijk verplicht en Test Clinic maakt deze melding zo spoedig mogelijk bij een positief testresultaat.

Moet ik nuchter blijven voor een test?
Nee. U kunt gewoon alles eten en drinken.
Krijg ik een QR-code?

Nee. Test Clinic biedt geen koppeling aan met de Corona Check App. De reiscertificaten kunnen uiteraard wel gebruikt worden om te reizen.