Reizen

Reizen van en naar: veilige landen (met een laag COVID-19-risico)

Wanneer reizen?

Het advies van de Rijksoverheid is dat men niet moet reizen en in Nederland moet blijven. Voor reizen buiten Nederland geldt: reis alleen bij ernstige familieomstandigheden of voor werk dat echt niet uitgesteld kan worden en waarbij fysieke aanwezigheid absoluut nodig is.

Landen met een laag COVID-19-risico worden gezien als een veilig land. De Rijksoverheid houdt hier een lijst van bij. Landen die niet op de lijst met veilige landen staan worden als hoogrisicogebied gezien.

Wel negatieve testuitslag nodig

Om te achterhalen of u voor het afreizen naar een desbetreffend land een PCR test nodig heeft kunt u hier kijken. Wilt u daarheen reizen dan heeft u in in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om (ook terug) naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip.

Test Clinic verschaft u bij een afgenomen negatieve test een Engelstalig medisch reiscertificaat met uw negatieve COVID-19 PCR-testuitslag er op vermeld.

Veilige landen met laag COVID-19-risico

Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Omdat de regels van dag tot dag kunnen veranderen raden wij u aan om uit te zoeken wat de meest recente vereisten zijn van het betreffende land waar u naartoe wenst te reizen. Dit kunt u het beste opzoeken via de ambassade website van het land waar u op wenst te reizen, dan wel via de IATA.

 

Veranderingen in lijst veilige landen

Houd deze deze pagina in de gaten voor de laatste informatie.
Hier vindt u een actuele wereldkaart met alle besmettingcijfers over de hele wereld.