Corona sneltest

Bij sneltesten is de tijd tussen de test en de uitslag een stuk korter. Er zijn verschillende soorten testen, die allemaal op een andere manier werken:

 Antigeen-sneltesten

De antigeen sneltest meet of bepaalde viruseiwitten aanwezig zijn in afgenomen testmateriaal uit uw neusholte. Dit materiaal wordt met een nasofaryngeale swab afgenomen. Vervolgens wordt het materiaal gepipetteerd op de Abbott test cassette.

Test Clinic biedt de volgende sneltest aan:

Antigeen Sneltest

Binnen 30 minuten uitslag + certificaat

€ 39,95

De Antigeen Sneltest omvat:

  • Snel Resultaat: na 30 minuten heeft u de uitslag
  • Uitstrijk uit de neus/keelholte
  • Detecteert coronavirus bij personen die op dat moment, het meest besmettelijk zijn
  • RIVM en VWS gevalideerde test : Abbott Panbio

Informatie over de Abbott Panbio test

Test Clinic wil transparant zijn over de testen die gebruikt worden. Wij gebruiken voor de sneltest de : PANBIO™ COVID-19 Ag RAPID TEST DEVICE
Dit is een toegankelijke, draagbare en schaalbare optie voor het testen op COVID-19. De test is door het RIVM en VWS gevalideerd.
Geschikt voor patiënten met het vermoeden van een COVID-19-infectie. De test vereist geen instrumenten en levert resultaten binnen 15 minuten, waardoor het een waardevol hulpmiddel is bij het grootschalig testen in gedecentraliseerde testfaciliteiten.
Disclaimer:
U dient in acht te nemen dat de uitslag gebaseerd is op een momentopname en een negatieve uitslag een kortdurende uitslag (max. 24-48 uur) betreft.
Kijk hier om te zien hoe het RIVM de verschillende testen beschrijft.
Het ontvangen van een negatieve antigeen testuitslag betekent dat er bij u op het moment van afname geen detecteerbare virusdeeltjes waren met de sneltest. Let op dat een sneltest enkel gevalideerd is om te weten of u COVID-19 heeft indien u: corona gerelateerde klachten heeft en wilt weten of u besmet bent met het virus of als u getest wilt worden zonder klachten op of na dag 5 van de quarantaine. Bij een positieve uitslag raden wij u aan om aanvullend een PCR-test te doen. De sneltest is niet gevalideerd indien u geen klachten heeft en geeft daarom niet altijd een betrouwbare uitslag, u dient dan WEL direct in quarantaine te gaan volgens de richtlijnen van het RIVM, tenminste tot u een PCR-test uitslag heeft. Wij zijn verplicht bij een positieve uitslag uw uitslag te melden bij de GGD in de regio waar u woont. Voor meer informatie raadpleeg uw GGD, bijvoorbeeld de GGD-amsterdam. Voor meer informatie over de sneltest.